Bruine wijnslang (Horsewhip) uit Trinidad en Tobago vernoemd naar Mike Rutherford

De bruine wijnstokslang uit Trinidad en Tobago, plaatselijk bekend als Horsewhip, is onlangs opnieuw beschreven als een nieuwe soort op basis van genetische en morfologische gegevens, vergeleken met andere exemplaren uit heel Amerika. Het onderzoek werd geleid door Jadin en collega’s en dit jaar gepubliceerd. De wetenschappelijke naam van de slang is Oxybelis Rutherfordiof gewoonlijk de wijnstokslang van Rutherford.

De soort is genoemd ter ere van Mike Rutherford, voormalig conservator van het University of the West Indies Zoology Museum, vanwege zijn bijdragen aan zoölogie en natuurlijke historie in Trinidad en Tobago. Mensen uit Trinidad en Tobago die hebben deelgenomen aan de jaarlijkse Bioblitz of aan de Trinidad en Tobago Field Naturalists’ Club zullen Mike kennen. Gefeliciteerd, Maik!

Ongetwijfeld zullen er nog steeds nieuwe soorten reptielen en amfibieën in het land worden beschreven, wat zorgt voor spannende kansen voor jonge natuuronderzoekers om betrokken te raken en gepassioneerd te raken over dieren in het wild.

Referentie:

Jadin et al. 2020. Niet verwelken op de evolutionaire wijnstok: systematische herziening van de bruine wijnstokslang (Reptilia: Squamata: Oxybelis) vanuit zijn noordelijke verspreiding. Diversiteit en evolutie van organismen

creatSource link

Muizengif.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart