Burgermonitoring van groene leguanen in Trinidad en Tobago

Groene leguaan (leguaan leguaan). Foto door Renoir Auguste

De groene leguaan (leguaan leguaan) is wijd verspreid (alomtegenwoordig) in Trinidad en Tobago. Hij komt zowel in bossen als in stadstuinen en parken voor. In Trinidad en Tobago wordt op ze gejaagd voor hun vlees. Hoewel de groene leguaan momenteel misschien erg talrijk is, zijn er geen gerichte inspanningen geleverd om de verspreiding en overvloed ter plaatse te documenteren. Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder een gebrek aan financiering.

Tijdens de beperkingen opgelegd door veiligheidsmaatregelen voor het beheersen van de verspreiding van covid-19, werd in april 2020 een oproep gedaan door de Trinidad and Tobago Field Naturalists’ Club Herpetology Group Leader aan clubleden en leden van het publiek in stedelijke gebieden in Trinidad om groene leguanen te documenteren uit hun achtertuin. Vooral via sociale media werden mensen bereikt. In de zeer korte periode werden meer dan honderd leguanen gerapporteerd uit alle stedelijke gebieden in Trinidad, dat werd gepubliceerd in het internationale tijdschrift Reptielen en amfibieën. Deze snelle beoordeling illustreert hoe burgerwetenschap in korte tijd en met beperkte kosten kan bijdragen aan ecologische gegevens. Hopelijk kunnen de gegevens worden gebruikt om uitgebuite groene leguanen in stedelijke gebieden in Trinidad beter te beheren en een basis te bieden voor toekomstige studies over het uitgebuite reptiel.

Referentie:

Auguste, RJ. 2020. Met behulp van burgerwetenschap snel de verspreiding van uitgebuite groene leguanen bepalen (leguaan leguaan) over het stedelijke Trinidad en Tobago. Reptielen en amfibieën 27 (3): 419-421.

Link naar papier hier:

https://journals.ku.edu/reptilesandamphibians/article/view/14859

creatSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Muizengif.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart